Muurstickers. Welke ondergronden zijn geschikt?

Geschikte ondergronden voor een muursticker

Bij het plakken van een muursticker is het van groot belang dat de ondergrond stof- en vetvrij is. Alleen dan kan een muursticker goed hechten. Verder is het belangrijk dat u een muur hebt zonder teveel structuur. Bijvoorbeeld een grove pleistermuur is niet geschikt. Een licht reliëf van de muur is wel toegestaan maar het meest gunstige is een vlakke muur.

Welke ondergronden zijn geschikt?
U kunt onze muurstickers aanbrengen op onder andere behang, glad stucwerk, het overgrote deel van muurverf- en latexsoorten, glasvezel- of vliesbehang (glad) , houten afwerkwanden (glad), glas, plastic, metaalsoorten waaronder aluminium, deuren en keukenkasten. Een muur met een lichte structuur zal zichtbaar zijn door de sticker heen, het is belangrijk om daar rekening mee te houden.

Welke ondergronden zijn niet geschikt?
Ondergronden die niet gebruikt kunnen worden in combinatie met muurstickers zijn ondergronden van gips, ruw beton en granol wanden. Voor dergelijke ondergronden raden wij u aan vinyl muurstickers te bestellen.

Afmetingen voor raamfolie bepalen. Hoe doe ik dat?

Tijdens het bestellen van uw raamfolie komt u voor de benodigde afmetingen een aantal velden tegen die u moet aanklikken of invullen.
U hoeft alleen de breedte en de hoogte van het glas te meten. Hierna vindt u de uitleg van de invulvelden;

  • Veldnaam: Kies uw breedte spectrum van het raam in cm. U meet de breedte van het glas in cm. U klikt dit veld aan en u ziet een tabel die per 10 cm oploopt verschijnen. Als uw glas bijvoorbeeld 115 cm breed is dan klikt u de afmeting tussen 111 en 120 cm aan.
  • Veldnaam: Vul de exacte breedte van uw raam in cm in. In dit veld vult u de exacte breedte van het glas in cm in. In dit voorbeeld dus 115.
  • Veldnaam: Kies uw hoogte spectrum van het raam in cm. U meet de hoogte van het glas in cm. U klikt dit veld aan en u ziet een tabel die per 10 cm oploopt verschijnen. Als uw glas bijvoorbeeld 215 cm hoog is dan klikt u de afmeting tussen 211 en 220 cm aan.
  • Veldnaam: Vul de exacte hoogte van uw raam in cm in. In dit veld vult u de exacte hoogte van het glas in cm in. In dit voorbeeld dus 215.